(Dag)aanbiedingen wel degelijk zo goedkoop?

(Dag)aanbiedingen wel degelijk zo goedkoop?

We kennen de slogans inmiddels wel “Profiteer van 80% korting”, “Nu leegverkoop” en “Summersale tot 30% uitverkoop”.┬áBinnekort start de winter sale weer en kunnen we ons weer opmaken voor de zomer aankopen. Nu het nog vriest kunnen we ons dat niet voorstellen, maar nog een paar weken en we kunnen er niet meer omheen. Elke modewinkel zal weer de meest fantastische kortingen geven! Maar zijn deze kortingen wel zo goed?

Uit meerdere onderzoeken is al gebleken dat veel winkels al rekening houden met de uitwerkoop periode en de prijs daarvoor dus kunstmatig hoog houden. Ook dagaanbiedingensites welke 80% korting geven, nemen over het algemeen een veel hogere prijs voor het product dan de marktwaarde is. De kortingen lijken daarom vaake een stuk hoger dan ze daadwerkelijk uitvallen.

Per definitie betekend het niet dat een korting slecht is, maar het maakt het allemaal wel wat rooskleuriger dan we soms moeten geloven. Denk bij iedere aankoop na of je het geld waar is en vergelijk de prijs met andere websites. Zo heb je een goede indicatie of het allemaal wel echt daadwerkelijk zo goedkoop is.

admin

Geef een reactie